Иммунитетке арналған 3 негізгі өнім

15.01.2024

1. Цитрус жемістері
Апельсин, грейпфрут, лимон және лайм сияқты цитрус жемістері С витаминінің тамаша көзі болып табылады. С дәрумені сау иммундық жүйені сақтауда, оның жұмысын жақсартуда және ағзаға инфекциялармен күресуге көмектесуде маңызды рөл атқарады. Цитрус жемістерінде сонымен қатар жасушаларды зақымданудан қорғауға және зақымдалған жасушаларды қалпына келтіруге көмектесетін антиоксиданттар бар. Итмұрын да С дәруменінің тапшылығын толтыру үшін тамаша.

2. Сарымсақ
Сарымсақ — тамаша тағамдық қоспа ғана емес, сонымен қатар күшті иммундық күшейткіш. Оның құрамында бактерияға қарсы, вирусқа қарсы және саңырауқұлақтарға қарсы қасиеттері бар аллицин сияқты көптеген биоактивті қосылыстар бар. Сарымсақ сонымен қатар қабынуды азайтуға көмектеседі және жүрек денсаулығын қолдайды.

3. Йогурт және сүт өнімдері
Йогурт, айран немесе айран пробиотиктердің көзі болып табылады — ішекте пайдалы бактериялардың өсуіне ықпал ететін достық микроорганизмдер. Салауатты ішек флорасы иммундық жүйеде маңызды рөл атқарады, өйткені иммундық жасушалардың 70% -ы ас қорыту жүйесінде кездеседі. Йогурттағы пробиотиктер иммунитетті арттыруға және инфекциялар мен қабыну қаупін азайтуға көмектеседі.

Әрине, бұл үш тағам сіздің иммундық жүйеңізді нығайтуға көмектесетін жалғыз тағам емес. Иммундық жүйенің оңтайлы жұмысын қамтамасыз ету үшін әртүрлі қоректік заттарды қамтитын теңдестірілген және әртүрлі диетаны сақтау маңызды. Сондай-ақ салауатты өмір салтын сақтауды, соның ішінде физикалық белсенділікті, жеткілікті ұйқыны және стрессті басқаруды ұмытпаңыз.

Иммунитет — бұл жалпы денсаулығымыздың негізгі аспектісі. Иммундық жүйені нығайту инфекциялар мен аурулармен тиімді күресуге көмектеседі. Цитрус жемістерін, сарымсақ пен йогуртты күнделікті рационымызға қосу күшті иммунитетті және жалпы әл-ауқатты сақтаудың бір жолы болуы мүмкін.

Пікірлер: 0
Кіру немесе Қазір тіркеліңіз пікір қалдыру үшін.