Суши деген кім және ол Қазақстанда қай жерде үйретіледі

22.05.2023

Суши — бүкіл әлемде танымал болған жапон тағамы. Ол нори жапырақтарына оралған күріш шарларынан және ішіндегі әртүрлі салмадан тұрады. Суши дайындау — белгілі бір білім мен дағдыларды қажет ететін өнер. Сондықтан суши аспазшы мамандығы пайда болды.

Суши аспазшысы — суши мен роллдарды қалай пісіруді білетін маман. Ол негізгі рецепттерді ғана емес, сонымен қатар ингредиенттермен тәжірибе жасауды, жаңа дәм мен комбинацияларды жасауды біледі. Суши аспазшысы мұқият және шыдамды болуы керек, өйткені суши дайындау — дәлдік пен дәлдікті талап ететін ұзақ және ауыр процесс.

Суши жаттығулары

Суши аспазшысы болу үшін арнайы оқу орындарында білім алу керек. Қазақстанда мұндай мектептер онша көп емес, бірақ бұл мамандықты игергісі келетіндердің назарын көбірек аударуда. Курстар бірнеше күннен бірнеше айға дейін созылуы мүмкін. Мұнда болашақ суши аспаздары суши мен роллдарды дайындау бойынша қажетті білім мен дағдыларды ала алады. Студенттер ингредиенттерді дұрыс таңдауды, күрішті қалай дайындауды, балықты және басқа тағамдарды турауды, орамды дұрыс орауды және ыдыстарды безендіруді үйренеді. Сонымен қатар, олар суши дайындауда қолданылатын құралдар мен жабдықтармен жұмыс істеуді үйренеді.

Оқуды бітіргеннен кейін студенттер сертификат алып, мейрамханаларда немесе кафелерде суши аспазшысы болып жұмыс істей алады. Суши аспазының жалақысы айтарлықтай жоғары болуы мүмкін, әсіресе адамның тәжірибесі болса және өз жұмысын жақсы білсе.

Суши — бұл дәмді тағам ғана емес, сонымен қатар тұтас өнер. Суши — еңбек пен шығармашылықты қажет ететін, бірақ үлкен қанағат пен байлық әкелетін кәсіп.

Пікірлер: 0
Кіру немесе Қазір тіркеліңіз пікір қалдыру үшін.