Дәмді кофе дайындау — негізгі принциптер мен дағдыларды білуді талап ететін өнер. Үйде түрік кофесін қалай дұрыс қайнату керек деген сұрақ туындағанда, сіз көптеген мәліметтерді ескеруіңіз керек: сапалы бұршақтарды таңдаудан және оларды ұнтақтаудан судың сипаттамаларына және температураны дәл бақылауға дейін. Бұл сусынның қажетті консистенциясына және байлығына қол жеткізе отырып, кофенің дәмі мен хош иістерінің бай палитрасын ашуға мүмкіндік береді.
Қай түрік таңдау керек
Дұрыс түрік таңдау — тамаша кофе жасаудың алғашқы қадамы. Түріктердің материалы мен пішіні бойынша ерекшеленетін бірнеше негізгі түрлері бар және олардың әрқайсысының сусынның дәміне өзіндік әсері бар. Түрік жасалған материалды ескере отырып, оның жылу өткізгіштігін және беріктігін ескеру қажет.
Copper Turk: Пісіру процесін дәл басқаруға мүмкіндік беретін жылдам және біркелкі қыздыруға өте ыңғайлы.
Темір Түрік: Ол өте берік және берік, бірақ тот басуға бейім болғандықтан мұқият күтімді қажет етеді.
Керамикалық түрік: кофені баяу және бірте-бірте қайнатуға мүмкіндік бере отырып, жылуды сақтайды, бұл сусынның хош иісті қасиеттерін жақсартады.
Материалдан басқа, түріктің пішініне назар аудару керек. Кең негіз кофені тезірек қыздыруға көмектеседі, ал тар мойын түрік кофе әуесқойлары бағалайтын тығыз көбікті қалыптастыруға көмектеседі. Сайып келгенде, түрік кофесін таңдау жеке қалауымен анықталады, бірақ материал мен пішіннен басқа, пайдалану мен күтімнің қарапайымдылығын, сондай-ақ түрік кофе ыдысының өлшемі кофе дайындау қажеттіліктеріне сәйкес келетінін ескерген жөн. порциялардың қажетті саны.
Түрік тілінде қандай кофе жасауға жарамды?
Түркіде дайындалатын кофені таңдау — бұл соңғы нәтиже мен сусынның ләззатын анықтайтын негізгі сәт. Ең жақсы сапалы арабика кофесі дәстүрлі түрік қайнату әдісімен жақсы жұмыс істейтін орташа немесе ұсақ ұнтақталған кофе екенін ескеру маңызды. Бұршақтар жаңа қуырылған болуы керек, өйткені оның хош иісі мен дәмінің байлығы мен тереңдігі кофенің балғындығына байланысты.
Бұршақтардың әртүрлілігін және қуыру дәрежесін таңдаудан басқа, сіз кофенің тартылу дәрежесіне назар аударуыңыз керек. Түріктер үшін ұнға немесе ұнтаққа ұқсайтын өте ұсақ ұнтақтау жақсы. Бұл консистенция хош иісті толығымен дамытуға және көптеген түрік кофе білушілері қалаған бетінде тән көбік жасауға мүмкіндік береді.
Сондай-ақ, судың сапасы кофенің дәміне тікелей әсер ететінін есте ұстаған жөн, сондықтан құрамында артық минералдар мен қоспалар жоқ таза, сүзілген суды пайдалану ұсынылады. Осы ұсыныстарды және жеке дәм таңдауларын ескере отырып, сіз түрік тілінде қайнату үшін тамаша кофені таңдай аласыз, ол оны қайнатқан сайын шынайы рахат әкеледі.
Түрік кофесін қалай дұрыс жасауға болады
Түркіде кофені дұрыс қайнату үшін судың қажетті мөлшерін өлшеп бастаңыз — әдетте кофенің әрбір порциясы үшін бір стақан — оны баяу отта алдын ала қыздырған түрікке тікелей құйыңыз. Осыдан кейін бір стақан суға бір-екі шай қасық қатынасында кофе қосыңыз. Қаласаңыз, осы кезеңде сусынды тәттілеуге болады. Қыздыру басталғаннан кейін көбік түзілу процесін бұзбау үшін кофені араластырмау маңызды.
Содан кейін түрікті баяу отқа қойып, көбіктің пайда болуын қадағалап, кофені бірте-бірте қыздырыңыз. Көбік түріктің шетіне көтерілген бойда, қайнап кетпеу үшін оны оттан тез алып тастау керек. Кофе шөгіндісінің көп бөлігі түбіне түсуін күтіңіз де, көбікті ұстап тұру үшін кофені шыныаяққа абайлап құйыңыз. Осылайша, түрікте қайнатылған кофе бай және хош иісті болады.