Жүгіру жұмысы, даяшы қажет Қарағанды ​​облысында

Тұрақты жарнамалар
500 000 Тнг.
Қарағанды
Тәжірибелі әкімші іздейміз мейрамханаға. Смендік жұмыс кестесі, лайықты жалақы, тамақтану және көлікпен жеткізу қызметі.
600 000 Тнг.
Қарағанды
Кафеде қаралады: Официант қызметі. Жұмыс уақыты 09:00-ден 00:00-ге дейін, жалақы 300 000 - 600 000 ₸. Тәжірибе талап етілмейді.
500 000 Тнг.
Қарағанды
Жауапкершілікті официант қажет, жұмыс графигі тәулігіне 24 сағат, 48 сағат демалыс, тамақпен қамтамасыз ету, тәжірибе талап етілмейді, жалақы 250-500 мың ₸.
280 000 Тнг.
Қарағанды
Кафе "Казан" тәжірибелі шеф-официантты іздейді. Жұмыс кестесі 2/2, жалақы 280 000 ₸ дейін. Жауапкершілік талап етіледі.
500 000 Тнг.
Қарағанды
Достар кафеінде официанттар қажет. Тәжірибесіз оқыту, кезектесетін график, жалақы 500 000 ₸ дейін.
230 000 Тнг.
Қарағанды
180 000 Тнг.
Теміртау
Официанттар 18+: достық ұжым, мансаптық өсу, 180 000 ₸-ға дейінгі жалақы, ауысымдық жұмыс кестесі.
300 000 Тнг.
Қарағанды
"Волна" барында тәжірибесіз официанттарды қабылдаймыз. Сменалық жұмыс кестесі, жалақысы 300 000 ₸ дейін. Оқыту жүргіземіз.
350 000 Тнг.
Официанттар қажет, жалақы 250.000 теңгеден басталады. Тәжірибе 2 жыл. Сменді жұмыс кестесі. Премиялар мен бонустар. Нұркен.
300 000 Тнг.
Қарағанды
Официанттар қажет, тәжірибесіз, оқыту жүргізіледі, икемді жұмыс кестесі, тамақпен қамтамасыз ету, жалақы 250 000 ₸-дан басталады.
8 000 Тнг.
Шахтинск қаласы
Тәжірибесі бар даяшыларды іздейміз! Толық жұмыс күні, күнделікті ақы төлеу, тамақтану және жеткізу қызметі.
Сүзгі
- Тнг.

Даяшы болып жұмыс істеу

Даяшы-латын тілінен аударғанда жақсылық дегенді білдіреді. Бұл адамдар қазақстанның ірі және шағын елді мекендерінің маңызды инфрақұрылымдық құрамдас бөлігі болып табылатын қоғамдық тамақтану орындарына келушілерге қызмет көрсетеді. 

Сонымен қатар, дағдарыстар мейрамханалардың, кафелердің, асханалардың жұмысына әсер етпейді, ал даяшы бос жұмыс орындары оларда тұрақты түрде пайда болады.

 

Мамандықтың ерекшеліктері

Даяшы стандартты тұтынушыларға қызмет көрсетуді қамтитын жұмыс: тапсырыстарды қабылдау, есептеу, түскі астан кейін үстелдерді ретке келтіру, оларға қызмет көрсету және басқа келушілердің келуіне дайындық.

Көбінесе даяшылар жұмыс берушілерге неғұрлым тартымды және күлімсіреген қызметкерлер ретінде қолайлы. Өйткені, келушілер кафеге тамақ ішіп қана қоймай, сүйікті қызымен сөйлесуге де келеді.

Мұндай мекемелерге, әдетте, даяшылар қажет, олар, басқалармен қатар, майлықтарды, дастарханды уақтылы ауыстырады, залды ретке келтіреді, әрдайым үй-жайларды мерекелік банкетке дайындауға қатысуға дайын. 

Өтініш беруші даяшы ретінде жұмыс істеу оңай емес екенін түсінуі керек, ал қарапайымдылықтың артында көптеген тұзақтар жасырылған. 

Хабарландыру беру: біз даяшыны іздейміз, жұмыс беруші көбінесе үміткердің жақсы тәрбиесі мен барлық қызмет көрсету кәсіпорындарының постулатын сөзсіз қабылдауын білдіреді-клиент әрқашан дұрыс!

Осылайша, жұмыс даяшысы, олар айтқандай, әлсіздер үшін емес.

Барлық қоғамдық тамақтандыру мекемелері қарым-қатынас психологиясын білетін, барлық сұрақтарына сыпайы жауап бере отырып, қонақтармен сөйлесуді қолдай алатын даяшыны қажет етеді. 

Жұмыс орнына қарамастан-мейрамханада даяшы, кафеде даяшы-ол кез-келген жағдайды бұзуы керек, сондықтан келуші жеке қызметке риза болады.

Тағамдар мен сусындарды таңдау бойынша нақты кеңестер, клиент жасаған тапсырыстың соңғы сомасын есептеу, есептеуді алу – мұның бәрі осы қызметкерлердің міндеттеріне кіреді.

Даяшылардың зақымдалған ыдыс-аяқ үшін, сондай-ақ Қызмет көрсететін үстелдің арқасында қашып кеткен жосықсыз клиенттер үшін материалдық жауапкершілігін ұмытпау керек.

Дегенмен, нағыз кәсіпқойдың басты міндеті-әрбір келушінің жақсы көңіл-күйі және тамақтану орнына барғаннан кейін жағымды тәжірибе.

Осындай шағын мекемелерде аспазшы даяшы клиенттерге өздері дайындаған тағамдарды ұсынғанды жөн көреді. Бұл таңқаларлық емес, өйткені дәмді нәрсені жеуге әуесқойлармен Тікелей сөйлесу арқылы ол өзінің шеберлігін жетілдіреді және тұрақты клиенттерді қалай қуантуға болатындығы туралы білім алады.

Даяшылар мұндай мекемелердің бет-әлпеті мен жаны деп бекер айтылмаған. Ешқандай талғампаз тағамдар клиенттерді нашар қызмет көрсетілген жерге оралуға мәжбүр етпейді.

 

Негізгі міндеттері

Қазақстанның еңбек нарығында даяшы болып жұмыс істеу әрдайым жеткілікті. Сонымен қатар, көптеген мекемелерге өз даналығын үйрету үшін тәжірибесі жоқ даяшы қажет. Сонымен қатар, бұл жұмыс кез-келген оқу орнында арнайы білім мен дайындықты қажет етпейтіндіктен. Дегенмен, кәсіби шеберлердің мысалында тәжірибе жинау және қарым-қатынас шеберлігін шыңдау үшін даяшының көмекшісі лауазымынан осы салада еңбек жолын бастаған дұрыс.

Тамақтану орнының көлемі мен класына қарамастан, даяшы:

- мәзірді (әсіресе қымбат мейрамхана болса) және онда көрсетілген барлық тағамдарды дайындау технологиясын шарлау жақсы;

- келушілердің залда орналасуы туралы айқын көрнекі жадыға ие болу;

- қонақтардың сұрақтарына дереу және сыпайы жауап беру; 

- тапсырыстың қорытынды сомасын тез және қатесіз санаңыз;

- үлкен плюс-шет тілдерін білу.

Қызметкердің мейірімді, ұстамды болуы, айқын дикциясы мен ұқыпты келбеті болуы, кез-келген адамға, тіпті ең қиын мінезімен де көзқарас таба алуы маңызды.

 

Табыс деңгейі

Даяшының бос орны көбінесе тамақтанудың желілік нүктелерінде ашылады, мұнда келушілердің трафигі өте үлкен. Мұнда студенттер мен бос емес жастарға даяшы ретінде толық емес жұмыс күні ұсынылады. Бонус ретінде оларға жақсы кеңестер ұсынылады, ал қолайлы кестені таңдағанда оқу зардап шекпейді. Мұнда әрдайым даяшы қажет, оның жалақысы негізінен клиенттердің өздері төлейді.

 Қазақстанда осы кәсіп шеберлерінің орташа табыс деңгейі 108,4 мың теңге және одан да көп.

Жоғарыға