Наубайшы жұмысы, кондитер қажет Қарағанды ​​облысында

Тұрақты жарнамалар
117 960 Тнг.
Чапаев
Илей ауданында аспаз (кулинар) вакансиясы, Алматы облысы, толық жұмыс күні, білім деңгейі - орта.
229 500 Тнг.
Қарағанды
Супермаркетке тарталеткалар мен корзинкалар үшін кондитер-песочник іздейміз. Жұмыс режимі 2/2, әлеуметтік пакет. Жоғары жалақы.
252 450 Тнг.
Қарағанды
Нан пісіруші күндізгі ауысымға қажет. Ресми жұмыспен қамту, тұрақты жалақы.
236 250 Тнг.
Қарағанды
Слойкалар цехіне тестомес қажет. График 2/2, әлеуметтік пакет, жалақы 175 000 - 236 250 ₸. Толық жұмыс күнімен.
220 000 Тнг.
Балқаш
Балхаштағы пекарі, Қарағанды облысы, толық жұмыс күні, 1-3 жылдық тәжірибе, орта білім.
150 000 Тнг.
Қарағанды
Кулинарияға ас дайындаушы керек. Жұмыс кестесі 2/2, сағат 8:00-ден 21:30-ға дейін. Жалақы 140 000 теңге, тамақпен қамтамасыз ету.
Қарағанды
Юго-Шығыста өндіріс үшін пекарь қажет. Толық жұмыс уақыты, ауысымдық кесте, ресми жұмысқа орналасу.
Теміртау
Нан пісіруші-кондитер білім алумен, ауыспалы жұмыс кестесі, жауапкершілік, жұмыс істеуге деген тілек, в/п-сыз.
263 250 Тнг.
Қарағанды
Супермаркетке кондитер қажет, тұрақты жалақы, әлеуметтік пакеті, ауысымдық кесте.
297 000 Тнг.
Қарағанды
Ночной смена пекарь в супермаркет Корзина. График 2/2, жалақысы 283 500 ₸ дейін.
211 000 Тнг.
Қарағанды
Пекар болып жұмыс істеу: Караганда қаласындағы зауыт асханасында қамырдан әзірленген өнімдерді пісіру, Карагандинская облысы.
160 000 Тнг.
Қарағанды
Супермаркетке слойка пісіретін пекарь қажет. Жалақы 159-160 мың ₸, жұмыс кестесі 2/2, тегін түскі ас ұсынылады.
297 000 Тнг.
Қарағанды
340 000 Тнг.
Тәжірибелі тәтті бұйымдар пекарін кондитерлік цехқа қабылдаймыз. Ресми жұмысқа орналастыру, жақсы жұмыс кестесі.
256 500 Тнг.
Қарағанды
Супермаркетке кондитер қажет, жұмыс кестесі 2/2, жалақы 190 000 ₸ бастап, әлеуметтік пакет.
240 000 Тнг.
Қарағанды
Нан пісіргіш көмекшісі тәжірибесі бар адам қажет, ауыспалы жұмыс кестесі, жалақы 234,000 ₸ бастап, қаланың орталығында.
Сүзгі
- Тнг.

Наубайшының жұмысы

Наубайшы-орта арнаулы немесе жоғары оқу орнының дипломы бар, нан-тоқаш өнімдерін, соның ішінде ассортименттегі нанды пісіретін білікті маман. Ол сондай-ақ рецепттерді әзірлейді немесе бұрыннан бар нәрселерді алады. 


Мамандықтың ерекшеліктері

Ежелгі заманнан бері наубайшы болып жұмыс істеу қамырмен, оған белгілі бір пішін берумен және дайын өнімді пеште пісірумен байланысты. Егер біздің ата-бабаларымыз негізінен үйде нан пісірген болса, онда наубайхана өндірісінің пайда болуымен бұл мамандық ХХ ғасырдың басында кеңінен таралды.

Қазіргі уақытта Қазақстанда наубайшы бос жұмыс орындары сұранысқа ие. Бірақ жұмыс берушілерге, әдетте, барлық қажетті дағдылар мен дағдыларды меңгерген жұмыс тәжірибесі бар наубайшылар қажет.

Өтініш берушінің Мұқият, жауапты, ұқыпты келбеті, жақсы иісі мен дәмі болуы маңызды.

Айта кету керек, наубайшы қиын жұмыс. Ол міндетті:

- шикізатты жүктеп, қамыр илеуге арналған жабдықты іске қосыңыз;

- дайын қоспаның қартаю уақытын бақылау;

- жақындаған қамырды қалыптарға жайыңыз;

- оларды пешке салыңыз және өнім дайын болғанға дейін уақыт бойынша пісіріңіз.

Көптеген ғасырлар бойы наубайханада жұмыс істеу ешқашан толық механикаландырылмаған. Технологиялық құбырда да бірқатар операцияларды қолмен жасау керек. Мысалы, "пигтейльдерді" тоқып, ойықтарды жағыңыз.

Сонымен қатар, наубайшы тұрақты ыстыққа, ұн шаңымен күнделікті байланысқа, микротолқынды пештердің сәулеленуіне байланысты жұмыс орындары.


Наубайшы кондитер

Бұл шебер вагон. Ол ұнмен ғана емес, сонымен қатар көптеген қоспалар мен консерванттармен де жұмыс істейді. 

Наубайшы кондитер нағыз Кәсіпқойларға арналған жұмыс. Бұл маманның міндеттеріне Шикізатты қабылдау, оның сапасын тексеру, қоймада дұрыс орналастыру және сақтау кіреді. 

Қамырды дайындау және пісіру технологиясын сақтаудан басқа, ол дайын өнімдерді безендірумен және оларға тартымды көрініс берумен айналысады. 

Бос орын наубайшы кондитер әдетте келесі талаптарды қояды:

- дайындалған жартылай фабрикаттар мен дайын пісірудің сапасын бақылау;

- нан өнімдерін сыртқы ақауларға тексеру;

- орау машиналарын қолдана білу және қолмен орау.


Жұмыс тандыр

Бұл жағдайда азиялық тағамдардың негіздеріне ие наубайшы қажет. Жұмыс монотонды болса да, белгілі бір дағдыларсыз және рецепт туралы білімсіз жасай алмайсыз. Бұл жағдайда наубайханада жұмыс тек қалыптау және тандырды пайдалану мүмкіндігі болып табылады. Қамыр мұнда әдетте дайын болады. 

Тандыр тек есептегіштің жаңа піскен нанмен уақтылы толтырылуын қадағалап, талданған кезде жаңа партиялардан тауар қосу керек.

Сонымен, хабарландыру беру наубайшы ретінде жұмыс іздеу сізге қай мамандық сәйкес келетінін нақтылау керек.


Негізгі міндеттері

Көлемі мен қуатына қарамастан кез-келген өндіріс үшін наубайшы монотондылыққа үйреншікті операцияларды қажет етеді, ерте тұрып, аяғына көп уақыт жұмсауға дайын.

Көбінесе шағын асханалар мен мейрамханаларға аспазшы наубайшы қажет. Мұндай әмбебап маман мен түскі ас дайындай алады, ал наубайханада жұмыс істеу оған таңқаларлық емес.

Мамандардың барлық санаттары үшін негізгі талаптардың қатарына мыналарды атауға болады:

- заңнаманы білу;

- ұйымның ішкі тәртібі мен нұсқаулықтары;

- ұсақ бөлшекті және диеталық өнімдердің рецептурасын меңгеру;

- шикізатты дайындау және пісірілген ұн өнімдерін алу;

- пештер мен науаларды таза ұстау;

- оларды пісіруге дайындау;

- пештің дұрыс жұмыс режимін қолдау;

- дезинфекциялық іс-шаралар жүргізу.


Табыс деңгейі

Ұлттық тағамдардың ерекшеліктеріне байланысты Қазақстанда наубайшы іздеп, наубайханада жұмыс іздеп жүрген хабарландырулар бірдей таралған.

Жеке адамдар көбінесе жұмыс ұсынады наубайшы тұрғылықты жерімен.

Сонымен, жақсы шебер әрдайым жұмысқа орналаса алады және олар айтқандай, нансыз қалмайды. Оның тестпен жұмыс жасау шеберлігі мен шеберлігі көбінесе өнімнің қаншалықты тез сатылатындығына, демек, сауда нүктесінің пайдасының өсуіне байланысты.

Сонымен қатар, нағыз кәсіпқой өз ісін оңай ашып, өзінің тұрақты клиенттеріне жаңа піскен нан мен "кондитер" бере алады.

Қазақстанда наубайшылар айына шамамен 80-ден 112 мың теңгеге дейін табыс табады. Мұның бәрі оның біліктілігіне және өнімді сату жылдамдығына байланысты.

Жоғарыға