Наубайшы жұмысы, кондитер қажет Көкшетауда

Тұрақты жарнамалар
85 000 Тнг.
Көкшетау
Кокшетауда кондитер болып жұмыс істеу. Толық жұмыс күні, орта білім, еңбек өтілі талап етілмейді.
Көкшетау
Пекарлық мамандықтарға қабылдау: жұмысшылар, қалыптаушылар, қамыр илеушілер. Сменді жұмыс, әлеуметтік пакет.
350 000 Тнг.
Көкшетау
Нан пекарнясына нан қаптаушы қажет. Оқу жұмыс орнында, ауысымды график, төлем 240 000 ₸-дан басталады.
220 000 Тнг.
Көкшетау
Кафе үшін наубайшы-кондитер қажет: толық жұмыс күні, жұмыс уақыты 8:00-ден 19:00-ге дейін. Жалақы 220 000 ₸-ға дейін.
180 000 Тнг.
Көкшетау
Пекарлар мен аспаздарды іздейміз. Жұмыс кестесі 2/2, ауысым үшін табыс 8,000 ₸. Толық жұмыс, толық күн режимінде.
225 000 Тнг.
Көкшетау
Нан өнімдерін өндірушілерді іздеп жатырмыз, жалақы 200-225 мың теңге, толық жұмыс күні, ауыспалы график.
260 000 Тнг.
Көкшетау
Түнгі жұмыста кондитер қажет, жалақы 260 000 ₸. Шарттары: толық жұмыс күні.
Сүзгі
- Тнг.
Добавь свое резюме

Наубайшының жұмысы

Наубайшы-орта арнаулы немесе жоғары оқу орнының дипломы бар, нан-тоқаш өнімдерін, соның ішінде ассортименттегі нанды пісіретін білікті маман. Ол сондай-ақ рецепттерді әзірлейді немесе бұрыннан бар нәрселерді алады. 


Мамандықтың ерекшеліктері

Ежелгі заманнан бері наубайшы болып жұмыс істеу қамырмен, оған белгілі бір пішін берумен және дайын өнімді пеште пісірумен байланысты. Егер біздің ата-бабаларымыз негізінен үйде нан пісірген болса, онда наубайхана өндірісінің пайда болуымен бұл мамандық ХХ ғасырдың басында кеңінен таралды.

Қазіргі уақытта Қазақстанда наубайшы бос жұмыс орындары сұранысқа ие. Бірақ жұмыс берушілерге, әдетте, барлық қажетті дағдылар мен дағдыларды меңгерген жұмыс тәжірибесі бар наубайшылар қажет.

Өтініш берушінің Мұқият, жауапты, ұқыпты келбеті, жақсы иісі мен дәмі болуы маңызды.

Айта кету керек, наубайшы қиын жұмыс. Ол міндетті:

- шикізатты жүктеп, қамыр илеуге арналған жабдықты іске қосыңыз;

- дайын қоспаның қартаю уақытын бақылау;

- жақындаған қамырды қалыптарға жайыңыз;

- оларды пешке салыңыз және өнім дайын болғанға дейін уақыт бойынша пісіріңіз.

Көптеген ғасырлар бойы наубайханада жұмыс істеу ешқашан толық механикаландырылмаған. Технологиялық құбырда да бірқатар операцияларды қолмен жасау керек. Мысалы, "пигтейльдерді" тоқып, ойықтарды жағыңыз.

Сонымен қатар, наубайшы тұрақты ыстыққа, ұн шаңымен күнделікті байланысқа, микротолқынды пештердің сәулеленуіне байланысты жұмыс орындары.


Наубайшы кондитер

Бұл шебер вагон. Ол ұнмен ғана емес, сонымен қатар көптеген қоспалар мен консерванттармен де жұмыс істейді. 

Наубайшы кондитер нағыз Кәсіпқойларға арналған жұмыс. Бұл маманның міндеттеріне Шикізатты қабылдау, оның сапасын тексеру, қоймада дұрыс орналастыру және сақтау кіреді. 

Қамырды дайындау және пісіру технологиясын сақтаудан басқа, ол дайын өнімдерді безендірумен және оларға тартымды көрініс берумен айналысады. 

Бос орын наубайшы кондитер әдетте келесі талаптарды қояды:

- дайындалған жартылай фабрикаттар мен дайын пісірудің сапасын бақылау;

- нан өнімдерін сыртқы ақауларға тексеру;

- орау машиналарын қолдана білу және қолмен орау.


Жұмыс тандыр

Бұл жағдайда азиялық тағамдардың негіздеріне ие наубайшы қажет. Жұмыс монотонды болса да, белгілі бір дағдыларсыз және рецепт туралы білімсіз жасай алмайсыз. Бұл жағдайда наубайханада жұмыс тек қалыптау және тандырды пайдалану мүмкіндігі болып табылады. Қамыр мұнда әдетте дайын болады. 

Тандыр тек есептегіштің жаңа піскен нанмен уақтылы толтырылуын қадағалап, талданған кезде жаңа партиялардан тауар қосу керек.

Сонымен, хабарландыру беру наубайшы ретінде жұмыс іздеу сізге қай мамандық сәйкес келетінін нақтылау керек.


Негізгі міндеттері

Көлемі мен қуатына қарамастан кез-келген өндіріс үшін наубайшы монотондылыққа үйреншікті операцияларды қажет етеді, ерте тұрып, аяғына көп уақыт жұмсауға дайын.

Көбінесе шағын асханалар мен мейрамханаларға аспазшы наубайшы қажет. Мұндай әмбебап маман мен түскі ас дайындай алады, ал наубайханада жұмыс істеу оған таңқаларлық емес.

Мамандардың барлық санаттары үшін негізгі талаптардың қатарына мыналарды атауға болады:

- заңнаманы білу;

- ұйымның ішкі тәртібі мен нұсқаулықтары;

- ұсақ бөлшекті және диеталық өнімдердің рецептурасын меңгеру;

- шикізатты дайындау және пісірілген ұн өнімдерін алу;

- пештер мен науаларды таза ұстау;

- оларды пісіруге дайындау;

- пештің дұрыс жұмыс режимін қолдау;

- дезинфекциялық іс-шаралар жүргізу.


Табыс деңгейі

Ұлттық тағамдардың ерекшеліктеріне байланысты Қазақстанда наубайшы іздеп, наубайханада жұмыс іздеп жүрген хабарландырулар бірдей таралған.

Жеке адамдар көбінесе жұмыс ұсынады наубайшы тұрғылықты жерімен.

Сонымен, жақсы шебер әрдайым жұмысқа орналаса алады және олар айтқандай, нансыз қалмайды. Оның тестпен жұмыс жасау шеберлігі мен шеберлігі көбінесе өнімнің қаншалықты тез сатылатындығына, демек, сауда нүктесінің пайдасының өсуіне байланысты.

Сонымен қатар, нағыз кәсіпқой өз ісін оңай ашып, өзінің тұрақты клиенттеріне жаңа піскен нан мен "кондитер" бере алады.

Қазақстанда наубайшылар айына шамамен 80-ден 112 мың теңгеге дейін табыс табады. Мұның бәрі оның біліктілігіне және өнімді сату жылдамдығына байланысты.