Барбекю жұмысы
Етті ашық отта немесе көмірде пісіру адамдарға өте ұзақ уақыт бойы, адам от алуды үйренген сәттен бастап қол жетімді болды. Етті дәл осылай пісіру дәстүрі көптеген халықтарда бар және бұл тағамның Отанын орнату мүмкін емес.
Барлық уақытта адамдар ашық ауада немесе кафеде салтанатты іс – шараларды атап өтуді ұнататын, ал демалыс күндері достарымен жиналу немесе отбасымен демалу-бұл сүйкімді іс. Әрине, мұндай демалудың ажырамас атрибуты көмірде дайындалған тағам болады және болады.
Етті шырынды, қуырылған және қызарған етіп көмірмен пісіру көпшілік ойлағандай оңай емес. Бірақ кәсіби аспаз барбекю бұл тапсырманы оңай жеңе алады.
Мамандықтың ерекшелігі
Барбекю-бұл ең алдымен уақыт жинаған тәжірибені қажет ететін жұмыс. Барлығы жақсы болуы үшін кебаб кейбір факторларды сақтауы керек:
ағашты дұрыс таңдау керек (мысалы, қылқан жапырақты ағаштардан каустикалық шайыр етті бұзады, ал терек, тау күлі мен күл кебабты ауыр түтінге батырады);
көмірді дайындаңыз және оларды оңтайлы температураға жеткізіңіз;
пісіру үшін тушьдің дұрыс бөлігін таңдаңыз;
маринадты және маринадтау уақытын шешіңіз;
мяса белгілі бір түрін дайындау үшін қажетті уақытты анықтаңыз.
Көмірдің етке қатысты орналасуы да маңызды фактор болып табылады, атап айтқанда қашықтық. Егер ет көмірге тым жақын болса, онда ет сыртынан күйіп кетеді және қара тартымсыз қабықпен жабылады, ал іші шикі болып қалады. Егер ет тым алыс болса, онда ол түтінге малынған, ал кебаб ащы дәммен шығады.
Сондай-ақ, барбекю аспазшысы барбекюде әр түрлі ет түрлерінен кебабтарды ғана емес, сонымен қатар балықты, теңіз өнімдерін де дайындай алуы керек, ал вегетарианшылар үшін немесе әр түрлі көкөністерді: баклажан, цуккини, саңырауқұлақ, қызанақты дайындай алуы керек. Кәсіпқойлықтың артықшылығы отқа бай құлақ немесе палау дайындау мүмкіндігі болады.
Барбекю жұмысы
Кебаб қазіргі уақытта сұранысқа ие мамандық. Адамдар салтанатты кеште демалғысы келетіндіктен немесе демалыс күндері демалғысы келетіндіктен, отбасына немесе қонақтарға уақыт бөліп, ет пісіруге мән бермейтіндіктен, барбекю қажет – бұл ең танымал сұраныс. Маман бірнеше апта бұрын, ал ірі қалаларда және айларда брондалады.
Қаладан шалғайдағы демалыс орталықтарында жиі тұрғылықты жері бар кәуап қажет. Барбекюдің маусымға арналған вахталық әдіс ретінде тұру жұмысы да барбекю үшін кең таралған жұмыс түрі болып табылады.
Барбекю сияқты маманға арналған жыл бойғы кафелер мен мейрамханалардың барлық түрлерінде әрқашан бос орындар бар.
Барбекюмен жұмыс істеу физикалық төзімділікті қажет етеді, өйткені бірнеше сағат, ал мекемелерде және күні бойы ыстық барбекюде тұру өте қиын.
Жұмысқа орналастыру
Хабарландырулар аспазшы барбекюді қажет етеді, барбекю барбекюін қажет етеді және барбекюді қажет етеді ең "ыстық" маусымда танымал болады, бұл кезде мекемелер ғана емес, жеке адамдар да барбекюді қажет етеді.
Дәл осы уақытта мен барбекю іздейтін бірнеше сұраныстар пайда болады, ал кәсіби мангалдардың қызметтері үшін кезек пайда болады. Басқа уақытта сіз ашық жұмыс орындарын таба аласыз, өйткені адамдар жыл бойы ет жейді.
Қоғамдық тамақтандыру мекемесіне барбекюмен жұмысқа орналасу кезінде санитарлық кітап қажет екенін және бұл туралы алдын-ала қамқорлық жасау керек екенін ескерген жөн.
Студент кебаб сияқты мамандықты игере алады, сондықтан егер сіз осы өнерге ие болсаңыз және жеткілікті тәжірибеңіз болса, онда барбекю жұмысын іздеп, жазғы демалыс маусымына толық емес жұмыс күнімен қамтамасыз етілгеніне сенімді болыңыз.
Барбекюдегі ыдыс-аяқтарды сапалы дайындау үшін аспаз кебабтың бұл салада кемінде үш жыл тәжірибесі болуы керек. Өйткені, аспаздыққа деген сүйіспеншілік сізді жоғары білікті маман етіп қана қоймайды, сонымен қатар ең маңызды дағдыны – жылуды басқару дағдысын игеруге көмектесетін жеке көпжылдық тәжірибе жасайды, соның арқасында ет шырынды болып қалады, күйіп кетпейді және тәбетті қызғылт қыртысты алады.
Еңбекақы
Кебаб мамандығы бойынша жалақы көбінесе жұмыс орны мен біліктілік деңгейіне байланысты болады. Орташа алғанда, сома 100 000 теңгеден 250 000 теңгеге дейін өзгеруі мүмкін.