Наубайшы жұмысы, кондитер қажет Павлодар облысында

Тұрақты жарнамалар
18 000 Тнг.
Павлодар
Слоеная самса үшін наубайшы қажет. Жалақы 9,000 - 18,000 ₸, жұмыс уақыты 7:00-ден 18:00-ге дейін.
240 000 Тнг.
Павлодар
Өндірістік базаға тәжірибесі бар наубайшы қажет. Бұл жұмыс үшін түнгі және күндізгі ауысымдар, жалақы 240 000 ₸ дейін.
215 000 Тнг.
Павлодар
Супермаркеттерге арналған пекарь қажет, ауысымды жұмыс кестесі, жалақы 215 000 ₸ дейін.
220 000 Тнг.
Павлодар
Духта пісіру жұмыстарына пекарь іздейміз, жұмыс кестесі 5/2, жалақысы 200-220 мың ₸, тәжірибесі жоқтарды оқыту.
180 000 Тнг.
Екібастұз
Лаваш өндіруге пекарь іздейміз. Жалақы 160 000 ₸ бастап, икемді жұмыс кестесі.
169 000 Тнг.
Павлодар
Павлодарда пекарь болып жұмыс: толық жұмыс уақыты, орта білім, тәжірибе талап етілмейді.
300 000 Тнг.
Павлодар
Вафли мен қабатты қамыр бойынша кондитерді іздейміз. Оқу, жұмыс кестесі 8-19, апта сайын төлем, ағаш өңдеу зауытында. Жалақы 200-300 мың теңге. Толық жұмыс күні.
85 000 Тнг.
Павлодар облысында пекарь, толық жұмыс күні, орта білім, тәжірибе міндетті емес.
232 000 Тнг.
Павлодар
Нан пісіруші-кондитер торттар, тәттілер шығарады, шикізат сапасын және пісіру процесін бақылайды. Жалақы 185 000 - 200 327 ₸. Толық жұмыс уақыты, ауысымдық график.
100 000 Тнг.
Павлодар
Пекар немесе пекардың көмекшісін іздейміз, тәжірибесі бар, пряник, печенье және кекс пісіру үшін. Жалақы 100 000 ₸. Толық жұмыспен қамтылу, толық жұмыс күні.
200 000 Тнг.
Екібастұз
Экибастузда пекарь қажет! Оқыту жүргізіледі, толық жұмыс уақыты, айлық жалақы 200,000 теңгеге дейін.
250 000 Тнг.
Павлодар
Достық ұжымы үшін наубайшы қажет. Жұмыс кестесі 5x2, жалақы 10000 теңгеден бастап, тамақпен және уақытында берілетін бонуспен қамтамасыз етіледі.
Заварные және песочное печенье жасаушы кондитер іздестіріледі. Жартылай уақытты жұмыс, икемді жұмыс кестесі.
Сүзгі
- Тнг.
Добавь свое резюме

Наубайшының жұмысы

Наубайшы-орта арнаулы немесе жоғары оқу орнының дипломы бар, нан-тоқаш өнімдерін, соның ішінде ассортименттегі нанды пісіретін білікті маман. Ол сондай-ақ рецепттерді әзірлейді немесе бұрыннан бар нәрселерді алады. 


Мамандықтың ерекшеліктері

Ежелгі заманнан бері наубайшы болып жұмыс істеу қамырмен, оған белгілі бір пішін берумен және дайын өнімді пеште пісірумен байланысты. Егер біздің ата-бабаларымыз негізінен үйде нан пісірген болса, онда наубайхана өндірісінің пайда болуымен бұл мамандық ХХ ғасырдың басында кеңінен таралды.

Қазіргі уақытта Қазақстанда наубайшы бос жұмыс орындары сұранысқа ие. Бірақ жұмыс берушілерге, әдетте, барлық қажетті дағдылар мен дағдыларды меңгерген жұмыс тәжірибесі бар наубайшылар қажет.

Өтініш берушінің Мұқият, жауапты, ұқыпты келбеті, жақсы иісі мен дәмі болуы маңызды.

Айта кету керек, наубайшы қиын жұмыс. Ол міндетті:

- шикізатты жүктеп, қамыр илеуге арналған жабдықты іске қосыңыз;

- дайын қоспаның қартаю уақытын бақылау;

- жақындаған қамырды қалыптарға жайыңыз;

- оларды пешке салыңыз және өнім дайын болғанға дейін уақыт бойынша пісіріңіз.

Көптеген ғасырлар бойы наубайханада жұмыс істеу ешқашан толық механикаландырылмаған. Технологиялық құбырда да бірқатар операцияларды қолмен жасау керек. Мысалы, "пигтейльдерді" тоқып, ойықтарды жағыңыз.

Сонымен қатар, наубайшы тұрақты ыстыққа, ұн шаңымен күнделікті байланысқа, микротолқынды пештердің сәулеленуіне байланысты жұмыс орындары.


Наубайшы кондитер

Бұл шебер вагон. Ол ұнмен ғана емес, сонымен қатар көптеген қоспалар мен консерванттармен де жұмыс істейді. 

Наубайшы кондитер нағыз Кәсіпқойларға арналған жұмыс. Бұл маманның міндеттеріне Шикізатты қабылдау, оның сапасын тексеру, қоймада дұрыс орналастыру және сақтау кіреді. 

Қамырды дайындау және пісіру технологиясын сақтаудан басқа, ол дайын өнімдерді безендірумен және оларға тартымды көрініс берумен айналысады. 

Бос орын наубайшы кондитер әдетте келесі талаптарды қояды:

- дайындалған жартылай фабрикаттар мен дайын пісірудің сапасын бақылау;

- нан өнімдерін сыртқы ақауларға тексеру;

- орау машиналарын қолдана білу және қолмен орау.


Жұмыс тандыр

Бұл жағдайда азиялық тағамдардың негіздеріне ие наубайшы қажет. Жұмыс монотонды болса да, белгілі бір дағдыларсыз және рецепт туралы білімсіз жасай алмайсыз. Бұл жағдайда наубайханада жұмыс тек қалыптау және тандырды пайдалану мүмкіндігі болып табылады. Қамыр мұнда әдетте дайын болады. 

Тандыр тек есептегіштің жаңа піскен нанмен уақтылы толтырылуын қадағалап, талданған кезде жаңа партиялардан тауар қосу керек.

Сонымен, хабарландыру беру наубайшы ретінде жұмыс іздеу сізге қай мамандық сәйкес келетінін нақтылау керек.


Негізгі міндеттері

Көлемі мен қуатына қарамастан кез-келген өндіріс үшін наубайшы монотондылыққа үйреншікті операцияларды қажет етеді, ерте тұрып, аяғына көп уақыт жұмсауға дайын.

Көбінесе шағын асханалар мен мейрамханаларға аспазшы наубайшы қажет. Мұндай әмбебап маман мен түскі ас дайындай алады, ал наубайханада жұмыс істеу оған таңқаларлық емес.

Мамандардың барлық санаттары үшін негізгі талаптардың қатарына мыналарды атауға болады:

- заңнаманы білу;

- ұйымның ішкі тәртібі мен нұсқаулықтары;

- ұсақ бөлшекті және диеталық өнімдердің рецептурасын меңгеру;

- шикізатты дайындау және пісірілген ұн өнімдерін алу;

- пештер мен науаларды таза ұстау;

- оларды пісіруге дайындау;

- пештің дұрыс жұмыс режимін қолдау;

- дезинфекциялық іс-шаралар жүргізу.


Табыс деңгейі

Ұлттық тағамдардың ерекшеліктеріне байланысты Қазақстанда наубайшы іздеп, наубайханада жұмыс іздеп жүрген хабарландырулар бірдей таралған.

Жеке адамдар көбінесе жұмыс ұсынады наубайшы тұрғылықты жерімен.

Сонымен, жақсы шебер әрдайым жұмысқа орналаса алады және олар айтқандай, нансыз қалмайды. Оның тестпен жұмыс жасау шеберлігі мен шеберлігі көбінесе өнімнің қаншалықты тез сатылатындығына, демек, сауда нүктесінің пайдасының өсуіне байланысты.

Сонымен қатар, нағыз кәсіпқой өз ісін оңай ашып, өзінің тұрақты клиенттеріне жаңа піскен нан мен "кондитер" бере алады.

Қазақстанда наубайшылар айына шамамен 80-ден 112 мың теңгеге дейін табыс табады. Мұның бәрі оның біліктілігіне және өнімді сату жылдамдығына байланысты.