Тұрақты жарнамалар
85 000 Тнг.
Рудный қаласы
Рудныйда слесарьдың жөндеу қызметі, Қостанай облысы. Толық жұмыс күні, орта білім, 1-3 жыл тәжірибе.
Сүзгі
- Тнг.
Добавь свое резюме

Технолог деген кім? Бұл өте өзгермелі мамандық болғандықтан, біз жалпы анықтама береміз. Технолог мамандығы көптеген вариацияларға ие деп айтуға болады, олардың әрқайсысы тар бағытталған. Жалпы, технолог ретінде жұмыс істеудің ортақ міндеті бар: өндірісте өнімнің тұрақты жоғары сапасын қамтамасыз ету, некенің алдын алу.

Біз жұмыстың көптеген тармақтарының әрқайсысын түсінеміз. Технологтың бос орындары қазіргі заманғы өндірісте қажет, өйткені қазір әртүрлі инновациялар өте жоғары қарқынмен енгізілуде.

Инженер-технолог модернизациялайды, өндірістегі технологияны жақсартады. Мұндай маман келесі міндеттерді орындайды:

- кәсіпорынға жабдықты таңдайды;

- техникалық құжаттаманы (дайындамалардың сызбаларын, есептеулерді)әзірлейді;

- өнімнің сапасын бақылайды;

- ақаулы өнімнің пайда болуына себеп болған ақауларды жояды;

- өнімді жақсарту, тартымды ету және оны өндіру арзанырақ болу үшін қандай технологияларды енгізу жақсы екенін қарастырады;

- жаңа тауарларға тестілеу жүргізеді және оларды жаппай өндіруді бастайды.

Бас технолог-зауыттағы негізгі мамандардың бірі. Ол әртүрлі өндіріс процестерінің мәнін түсінеді, бірақ төмендегі деңгейдегі технологтардан айырмашылығы белгілі бір кезеңге назар аудармайды. Оның басты мақсаты-қатесіз және некесіз өндірістің дұрыстығын қадағалау.

Техник-технолог тауарды өндіру тәсілін кезең-кезеңімен әзірлейді. Оның жұмысының мақсаты-некені және оның алдын алу шараларын табу, шикізаттың, өндірілетін өнімнің сапасын бақылау, есептеулер жүргізу. Бұл мамандық машина жасау зауыттарында, жарықтандыру құрылғыларын шығаратын зауыттарда және т. б.

Қоғамдық тамақтану технологы (тамақ технологы) келесілермен айналысады:

жаңа тағамдардың рецептерін жасайды, әдемі дизайн жасайды;

дайын өнімнің сапасын бақылайды;

сапалы, сатылатын өнімді жасау үшін тамақтану нарығын зерттейді;

өндірістің жаңа тәсілдерін енгізеді;

санитария нормаларының сақталуын қадағалайды;

құжаттаманы жүргізеді.

Азық-түлік технологы зауыттарда, азық-түлік фабрикаларында қажет.

Фармацевт-технолог дәрі-дәрмек өндіретін кәсіпорындарда, фармацевтикалық препараттарды дайындауға лицензиясы бар дәріханаларда жұмыс істейді. Мұндай әрекетте қауіпті химиялық заттармен үздіксіз байланыс бар, сондықтан аллергия қаупі жоғары,бұл мамандық таңдағанда ескеру қажет.

Мастер-технолог өндірістегі өте маңызды тұлға. Бұл маман ауысым жоспарын орындауға мүдделі, өнім технологиясының сақталуын бақылайды, операторлардың қауіпсіз жұмысын қамтамасыз етеді, сонымен қатар өндірісті жаңғырту, заманауи технологияларды енгізу арқылы өнімнің өзіндік құнын төмендетумен айналысады. Сонымен қатар, мастер-технолог оның ауысымындағы басқа әріптестерінің жұмысын бақылайды.

Барлық кәсіптер сияқты, технологтың жұмысының оң және теріс жақтары бар. Оң сәттерді белгілеңіз. Бұл лауазым өте кең таралған, еңбек өтіліне байланысты өте жоғары жалақы (орташа алғанда, табыс 200 – ден 300 мың теңгеге дейін болады), шығармашылық салада іске асыру-жаңасын құруға мүмкіндік бар. Технологтың жұмысы мансап сатысында өсудің жақсы мүмкіндіктерін білдіреді. Болашақта бірнеше жыл бойы қарапайым технолог ретінде жауапкершілікпен және белсенді жұмыс істегеннен кейін сіз кәсіпорын бастықтары бола аласыз немесе тіпті өз өндірісіңізді аша аласыз. Кәсіптің жағымсыз жақтары өнімнің сапасына, қауіпсіздік шараларын сақтауға, қосымша пәндерді (химия, физика) білу қажеттілігіне, Дағдылар мен дағдыларды үнемі жетілдіруге үлкен жауапкершілік болады, өйткені заманауи технологияларды енгізу өндіріс технологиялары саласындағы білімді кеңейтуді білдіреді.

Технолог ретінде жұмыс істеу үшін сізге өндірістегі процестер туралы кең білім, жауапкершілік, шығармашылық ақыл, белсенділік, дамуға деген ұмтылыс қажет. Технолог-бұл жаңа нәрсені ойлап табуға және тұтынушыларға қолайлы бағамен лайықты тауар ұсынуға қабілетті мұқият, сауатты, креативті адамдар үшін қолайлы жұмыс орындары.

Технолог ретінде қайда оқуға болады? Политехникалық оқу орындарында, кәсіпкерлік және құқық колледждерінде, тамақ өнеркәсібінде.