Пиязды жыламай қалай кесуге болады?

22.11.2022

иязды кесіп жатқанда ағып кететін көз жасы сарқырама екенін бәріміз білеміз. Бұл көздің тітіркенуі пышақ шамның жасушаларын зақымдаған кезде бөлінетін химиялық заттарға байланысты. Біздің көзіміз, дәлірек айтсақ, қасаң қабық шамның айналасындағы ауада пайда болатын химиялық заттарға өте сезімтал.

Жүйке ұштары син-пропантиалды-S-оксид деп аталатын химиялық затты сезгенде, біздің көз жасы каналдары жану сезімімен күресе бастайды. Бақытымызға орай, су пияз буының көзіңізге түсуіне жол бермеу үшін тосқауыл бола алады. Міне, пиязды жыламай кесуге көмектесетін лайфхактар.

Алдымен кесу тақтасын раковинаға салып көріңіз. Пиязды кесу кезінде ағын суды құйыңыз. Ағынды су жеткілікті болатындай етіп реттеңіз, бірақ тым көп емес, әйтпесе ол шашырап, кесілген бөліктерді ағызғышқа жуады. Бұл трюк газдарды қайтаратын және олардың көтерілуіне жол бермейтін тұрақты, жұмсақ ағынның астында кесу болып табылады.

Екіншіден, қабық опциясы аздап ыңғайсыз болып көрінсе, суға батырылған пиязды кесіп көріңіз. Мұны істеу үшін терең ыдысты сумен толтырып, пиязды ыдысқа су астына кесіңіз. Кесетін кезде ыдыста қозғалмауы үшін оны мықтап ұстаңыз. Су шамның қолыңыздан сырғып кетуіне әкелуі мүмкін, сондықтан өзіңізді кесіп алмау үшін әсіресе сақ болыңыз.

Үшіншіден, көздің астындағы жерлерді сумен ылғалдандырыңыз. Бұл идея төменнен жоғары көтерілу арқылы көздің астындағы суды шырышты қабаттан ертерек кездестіреді. Суды қайта жағу қажет болса, алдымен қағаз сүлгіні пайдаланыңыз немесе қолыңызды жуыңыз. Қалай болғанда да, бетіңізге пияз шырынын түспеу үшін абай болыңыз.

Пікірлер: 0
Кіру немесе Қазір тіркеліңіз пікір қалдыру үшін.