1. Тамақ өнеркәсібі технологиясы саласында жоғары білім алуға болатын жетекші оқу орындарының бірі – әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті. Университет тамақ өнеркәсібіне қатысты бакалавриат және магистратура бағдарламаларын ұсынады. Студенттер 6В07202 – Азық-түлік химиясы және технологиясы (UNK) мамандығы бойынша білім алады.
Осы білім беру бағдарламасын аяқтағаннан кейін студенттер тамақ өндірісіндегі технологиялық процестерді бақылау және қолдау саласында жұмыс істеуге қажетті дағдылар мен білімдерге ие болады. Олар өнімдер мен шикізаттың химиялық құрамына талдау жасай алады, жартылай фабрикаттар мен дайын тамақ өнімдерін өңдеудің, консервілеудің, сақтаудың және буып-түюдің заманауи әдістерін меңгереді. Студенттер Польшада білім алып, Николай Коперник университетінің қосымша дипломын алу мүмкіндігіне ие.
Университет Алматы қаласында, Әл-Фараби даңғылы, 71 мекенжайында орналасқан. Телефондар: 8(727)3773333 және 8(727)3773330.
2. Тамақ өнеркәсібінің технологиясы бойынша оқытуды ұсынатын тағы бір университет – Алматы технологиялық университеті. Тамақтану технологиясы факультеті тамақ технологиясы мамандығы бойынша бакалавр дәрежесін алу бағдарламасын ұсынады. Онда сіз өзіңізге ұнайтын мамандықты таңдай аласыз. Осы мақсатта университетте: Нан өнімдері мен өңдеу өнеркәсібінің технологиясы, Тамақ өнімдерінің технологиясы, Тамақ биотехнологиясы, Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы кафедралары бар.
Университет Алматы қаласында орналасқан, Райымбек даңғылы, 348/4, телефон 8(727)2218808 немесе 8(727)3170053.
3. Сондай-ақ, Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті жанындағы Тамақ және қайта өңдеу технологиялары жоғары мектебі бакалавриаттың 4 білім беру мамандығы бойынша кадрлар даярлауды ұсынады:
6В07200 – Тамақ өнімдерінің технологиясы;
6В07201 – Өңдеу өндірістерінің технологиясы;
6В07203 — Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі;
6В07500 — Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша)
Магистратураға арналған 2 білім беру бағдарламасы бойынша:
7М07201 – Өңдеу өндірістерінің технологиясы;
7M07203 — Азық-түлік қауіпсіздігі.
Мекен-жайы: Орал қаласы, Жәңгір хан көшесі 51, телефондар 8(7112)501374 немесе 8(7112)502142.
4. Сонымен қатар, Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» (6В07201) мамандығы бойынша оқытуды ұсынады.
Университет Қарағанды қ., Академия көшесі, 9 мекенжайында орналасқан. Телефондар: 8(7212)441592 немесе 8(7212)441622
Қазақстан университеттері студенттерге осы салада терең білім мен дағдыларды алуға мүмкіндік беретін тамақ технологиясы бойынша әртүрлі оқу бағдарламаларын ұсынады. Сонымен қатар, университеттер азық-түлік зауыттарына баруды және зертханалық зерттеулерді қоса алғанда, тәжірибелік сабақтарды өткізеді. Бұл студенттерге тамақ өнеркәсібіндегі табысты мансап үшін қажетті практикалық дағдылар мен тәжірибе алуға көмектеседі.