Кондитердің жұмысы: негізгі міндеттер
Кондитер — тәтті өнімдерді, мысалы, торттарды, пирожныйларды және печеньелерді шығарумен айналысатын маман. Оның міндеттері мыналарды қамтиды:
- Торттарды және тәтті өнiмдердi әзiрлеу:
- Торттар мен пирожныйларды дайындау операцияларын орындау.
- Сироптар мен кремдерді дайындау.
- Өнімдерді креммен қолмен немесе жабдықты пайдалана отырып, толтыру немесе жағу.
- Қамырмен жұмыс:
- Бисквитті өлшемі бойынша бөлшектеу және тегістеу.
- Күрделі пішінді печеньелерді жасау.
- Қолдану сөмкелерін толтырып, қамырды пісіргіштерге орналастыру.
- Сапаны бақылау:
- Жеке өнімдердің салмағын тексеру.
- Сироптардың дайындалуы мен ингредиенттердің сапасын бақылау.
- Қамырды оларды шығару процесінің сапасын бақылау.
- Жабдықпен жұмыс:
- Тәтті өнімдерді өндіру машиналарын қосу және өшіру.
- Өнімдерді алу үшін жабдықтың жұмысын реттеу.
- Кремдер мен начинкаларды машиналарға жүктеу.
- Дайын өнімдерді орау:
- Торттарды, пирожныйларды және печеньелерді орау.
- Дайын өнімдерді жұмыс орнында дайындау.
Тұрақты жұмыс орны: Атырау облысы, Атырау қаласы