Хабарландырулар: өнімдер / Медицина / Хобби / басқа тауарлар Қазақстанда

Тұрақты жарнамалар

Азық - түлік (тамақ) - не жейді, не жейді-энергия мен метаболизмнің химиялық реакцияларының қалыпты ағымы үшін қажетті ингредиенттерді толтыру үшін тірі организмдерге тамақ пен ішуге жарамды кез-келген зат: ақуыздар, майлар, көмірсулар, дәрумендер, минералдар мен микроэлементтер. Қоректік заттар тірі организмге енеді, онда олар энергияны өндіру және сақтау, тіршілік әрекетін сақтау, сонымен қатар өсу процестері мен жетілуін қамтамасыз ету үшін жасушалар сіңіреді. Әдетте тамақ шығу тегі бойынша өсімдіктер мен жануарларға бөлінеді. Үй жануарларының тамақтануына қатысты тамақ ұғымы кең таралған және қолданылады. Тамақ дайындаумен байланысты адам қызметінің саласы деп аталады пісіру (ас үй қолөнері).