Табаларды сату
Табақ-кез-келген үй иесінің ас үй арсеналының маңызды құрамдас бөлігі. Идеал опция-қабырғалардың диаметрі, қалыңдығы мен биіктігі, өндіріс материалымен ерекшеленетін бірнеше табаның болуы. Жоғары сапалы таба пісірілген тағамның дәмін анықтайды, оны тәбетті және пайдалы етеді. Таңдау критерийлері дұрыс табаны таңдағанда, кейбір тармақтарға назар аудару керек:
- ыдыстың диаметрі жоғарғы жағынан өлшенеді;
- алюминий табаны құйып, оның қабырғалары мен түбін қалыңдату керек;
- бірнеше модельден ауыр модельді алу керек;
– пісіруге арналған ыдыс толығымен металл болуы керек, оның ішінде алынбалы тұтқасы да болуы керек;
– шыны Керамикалық панель мыс және алюминий беттерімен жанасуға жол бермейді;
– егер пеш индукциялық болса, онда сіз тек таңбаланған арнайы ыдыстарды пайдалана аласыз;
- жақсы табаның бағасы 8000 теңгеден кем емес.
Жабыспайтын таба
Қазіргі заманғы өндірушілер осы түрдегі әр түрлі жабындарды қолданады:
Тефлон (политетрафторэтилен деп аталады) негізінен алюминий үшін қолданылады.
Артықшылықтары:
- жеңіл салмақ;
- күтімдегі қарапайымдылық;
- тамақ дайындау майларды қолдануды қажет етпейді. Бірақ 2000-нан астам жылыту кезінде улы газдар бөлінетінін ұмытпаңыз, жабын сызаттардан қорқады, ал пайдалану мерзімі ең көп дегенде бір жыл.
Нанокомпозиттік полимерлерден жасалған керамика, оған құм нанобөлшектері кіреді.
Артықшылықтары:
- керамикалық таба 450 0С ыстыққа төтеп бере алады;
- ең аз май;
- біркелкі және жылдам қыздыру;
- мұндай жабыны бар "алюминийлер" де өте жеңіл. Дегенмен, мұндай жабыспайтын таба механикалық әсерден, құлаудан қорқады, ыдыс жуғышта жууға болмайды, сілтілер мен температураның күрт өзгеруіне жол бермейді, тек екі жылға созылады.
Мәрмәр-мәрмәр чиптері бар бірдей тефлон.
Артықшылықтары:
- тез қызады және баяу суытады:
- ол үшін өткір заттар онша қауіпті емес;
- өте қатты көрінеді. Қалыңдатылған түбі бар қымбат ыдыс-аяқты сатып алған дұрыс, ол да ыңғайсыз, ол көбінесе қақпағы жоқ. Бірақ егер Сіз дұрыс күтім жасасаңыз, ширек ғасырға қызмет етеді.
Титан, Гауһар, гранитпен қапталған таба, тас таба, гранит табасы-сенімді және қымбат.
Артықшылықтары:
– берік;
– сіз шанышқыларды, короллаларды, металл шпательдерді пайдалана аласыз. Индукциялық плиталар үшін қолайлы емес, барлық басқа түрлерге қарағанда әлдеқайда қымбат.
Шойын табасы
Бұл қолданудың әмбебаптығына негізделген ең жақсы таба деп саналады. Қаласаңыз, онда сіз тіпті пеште пирогтарды пісіре аласыз. Шойын гриль табасы ас үйде кеңінен қолданылады, бұл біркелкі жылытуға және қуыру бетінің баяу салқындауына ықпал етеді. Шойын пышақтан, құлаудан "қорықпайды" және адам денсаулығы үшін қауіпсіз. Оның бірегейлігі-кеуекті құрылымы бар шойын майды сіңіре алады және оның беті біртіндеп табиғи жабыспайтын жабынмен жабылады. Мұндай ыдыс-аяқтар отбасында бірде-бір ұрпаққа мәңгі қызмет етеді. Кемшіліктердің ішінде ыдыс-аяқтың салмағы, үнемі күтім жасау қажеттілігі, ыдыс-аяқтың бетінің тотығу мүмкіндігіне байланысты ондағы тамақ сақталмайды.
Тот баспайтын табақ
Мұндай ыдыс-аяқтарды белгілі бір тағамның құрамдас бөліктерінің дәмі мен түсін сақтағаны үшін мамандар қатты құрметтейді. Тот баспайтын болат керемет гриль табасын жасайды. Бұл пышақтар мен шанышқыларды қауіпсіз қолдануға және тамақ пісіргеннен кейін бірден жууға болатын берік металл. Жалпы, күтім көп күш жұмсамайды. Бірақ тамақ күйіп қалмас үшін оны үнемі араластырып отыру керек. Ия, және оған жұмыртқаны қуыру екіталай.
Алюминий табасы
Қазіргі заманғы дүкендерде жабынсыз сирек кездеседі. Үй шаруасындағы әйелдерді арзан бағамен және жеңілдікпен тартады. Бірақ жоғары жылу өткізгіштік қасиеті көбінесе сыртқы түрін жоғалтуға әкеледі. Дегенмен, мұндай ыдыс-аяқ көптеген жылдар бойы иесіне қызмет етеді, бұл сенім мен шындық деп аталады. Бұл керемет жұмыртқа табасы, оны бірнеше минут ішінде дайындауға болады. Жаңа ыдыс-аяқтарды қолданар алдында түбіне тұз құйып, жақсылап кальцийлеу керек.
Вок табасы
Бұл ыдыс-аяқ азиялық шыққан. Дәстүр бойынша, ол айқын түбі жоқ сфералық пішінге ие болды. Қабырғалары өте биік, бірақ жұқа, ал түбі жоғарыдан әлдеқайда аз. Өндіріс материалы әдетте шойын немесе көміртекті болат болды. Қазіргі уақытта мұндай табалар тегіс түбімен шығарылады, сондықтан оларды кез – келген пеште қолдануға болады-электр, газ, индукция. Қазіргі заманғы өндірушілер көбінесе оларды алюминийден немесе тот баспайтын болаттан жасайды. Терең табақ азиялық тағамдарды ашық жалынмен тез қуыру арқылы пісіруге қызмет етеді. Қолданылатын технологиялар - жұмсақ өту (чао) және карамельдеу (бао). Қуыруға, қуыруға, қуыруға жарамды. Бұл кастрюль сорпа үшін жақсы, оны қос қазандық ретінде пайдалануға болады. Бұл керемет пончик табасы және қолайлы омлет табасы.
Құймақ табасы
Кәсіби мамандар құймақтарды кішкене жақтары бар табаларда пісіруді жөн көреді. Түбінің диаметрі бойынша олар 20-28 см. олар көбінесе диаметрі 25 см-ден аспайтындарды пайдаланады.бұл жағдайда түбінің қалыңдығы маңызды рөл атқарады. Оңтайлы-1,5-тен 2 мм-ге дейін, құйма үшін-4 мм. әдетте құймақ табалары шойын немесе алюминийден жасалады. Мұның бәрі үй иесінің қалауына байланысты.
Гриль табасы
Айрықша ерекшелігі-жақтары қалыңдатылған, түбінде гофрленген. Қызған кезде олардан қатты жылу пайда болады, бұл пешке ұқсас нәрсе жасайды. Жылдам қыздыру арқылы өнімдер жанбайды және өте жақсы қуырылады. Қолданыстағы ойықтардың арқасында май ағып кетеді және пісіргеннен кейін тағам қалған шырындарға малынған. Жолақты түбі сияқты Технология өсімдік майының шығынын едәуір азайтады, ал өнімдердің өзі тек қырлармен тікелей байланыста болады. Гриль табасы жылу өткізгіш, біркелкі қызады, майдың таралуына жол бермейді. Ал өнімдер шамадан тыс кептірілмейді және түбіне жабыспайды. Пісірілген тағамның эстетикалық көрінісі де маңызды. Темекі тауық табасы сияқты жұмыс істейді.
Пешке арналған Таба
Ол ыстық ауа айналатын жерде болатындай мөлшерде болуы керек. Бұл жағдайда дөңгелек және шаршы пішіндер қолайлы. Квадратта пирогтар, тоқаштардың барлық түрлері, пирожныйлар қуырылады. Етті қуыру кезінде майдың күйіп кетуіне жол бермеу үшін табада көп бос орын қалдыруға болмайды. Биіктігі бойынша қандай қабырғаларды таңдау дайындалып жатқан тағамға байланысты. Біз пиццадан ләззат алуды шештік-төменгі жақтары қолайлы, ашытқы қамыры жоғары. Отбасылық түскі асқа тамақ дайындауға да, қызмет етуге де қызмет ететін порцияланған табаларды пайдалану ыңғайлы. Сырты жабыспайтын таба әмбебап болып саналады. Ол жоғары температураға төзімді, бірақ тазалау мен сызаттардан қорқады. Бүріккішсіз табаларды электр және газ пештерінде еркін пайдалануға болады. Көміртектің пайда болуын болдырмау екіталай болса да, тағамдардың дәмі, қауіпсіздігі және сыртқы тартымдылығы жоғары деңгейде қалады. Пеште қолданылатын табаларда көбінесе тұтқалар болмайды. Егер олар болса, онда өте кішкентай металл. Пеште пластикалық элементтері бар ыдыстарды пайдалану мүмкін емес.
Палау табасы
Оған қойылатын басты талап-тереңдік, өйткені тамақ дайындау кезінде қолданылатын өнімдер үлкен көлемге ие болады. Қолданылатын ыдыс-аяқтар пайдаланылған материалдардың көлемінен көп болуы керек екенін білу маңызды, өйткені пісіру кезінде олар көлемде едәуір артады. Мұндай ыдыс-аяқтар дөңгелек болуы керек, түбі оттықтан сәл үлкен, жоғары жақтары болуы керек. Бұл қақпағы бүйірлеріне мықтап бекітілген таба. Қайнау кезінде секірмеу үшін қақпақ неғұрлым ауыр болса. Егер сіз табиғатқа жиналған болсаңыз, онда кез-келген сәндік ыдыс-аяқтан бас тартқан дұрыс, өйткені. ашық отта пісіру кезінде ол әлі де күйіп кетеді.
Индукциялық таба
Өндірісте магниттер болып табылатын ферромагниттік металдар қолданылады. Сондықтан, пісіру кезінде индукциялық панельдің өзі емес, табаның түбін қыздыру керек.
Негізгі ерекшеліктері:
- түбі қалың, тегіс;
- пайдаланылатын оттықтың кемінде төрттен үшінің диаметрі;
- күтім жұмсақ, абразивті емес;
- толық салқындаған кезде ғана жууға болады. Пісіру процесін едәуір жеңілдетеді және электр табасы. Таңдау өте үлкен. Егер сізге табаны сатып алу керек болса Қазақстанда қажеттіліктер мен қалауларға байланысты қиын болмайды. Оны біздің сайттан іздеу жеткілікті гипермаркет тегін жарнамалар knopka.kz.