Официант жұмысының сипаттамасы
Официанттар қызмет көрсету сапасын қамтамасыз ете отырып, асханада тағамдарды ұйымдастыруда маңызды рөл атқарады. Негізгі міндеттері мыналар болып табылады:
- Клиенттерді мекеменің залында қызмет көрсету;
- Келушілерден тапсырыстар қабылдау;
- Мәзір бойынша қонақтарға кеңес беру;
- Тапсырысты аспазға жеткізу;
- Тағамдардың дайындалу уақытын бақылау;
- Тағамдарды қонақтарға ұсыну және үстелдерді тәртіпte ұстау.
Кәсіби дағдылар
Официанттың табысты жұмысы үшін келесі қасиеттер мен дағдылар қажет:
- Сервировка стандарттарын білу;
- Келушілермен мәдени қарым-қатынас жасау дағдылары;
- Жақсы жады;
- Ұнақты сырт келбет;
- Түсінікті сөйлеу.