Ыдыс жуушыға қойылатын талаптар
- Негізгі міндеттер:
- Санитарлық нормаларға сәйкес жуғыш жабдық, инвентарь, ыдыс және контейнерлерді белгілеп қою;
- Өндірістік асхананың жабдығы мен бөлмелерінің санитарлық жағдайын тазалау және бақылау;
- Санитарлық күндер, дезинфекция және дезинсекция графиктерін сақтау;
- Кәсіби дағдылар:
- Тиімді тазалау;
- Жүктеу және жуу процесін бақылау;
- Ыдыс пен инвентарды стерилизациялау;
- Контейнерлерді тазалау және жуу;
- Тазалық пен санитарлық нормалардың маңызы:
- Санитарлық нормалардың сақталуы тағамның қауіпсіздігін қамтамасыз етеді;
- Өндірістік бөлмелердің тазалығы жұмыстың тиімділігіне әсер етеді;
Ыдыс жуушының жұмысы - бұл жоғары тазалық және қауіпсіздік стандарттарын сақтау үшін маңызды өндірістік процесс.