Вакансия: Ас үй жұмысшысы
Ас үй жұмысшысы мейрамхананың ас үйіндегі маңызды міндеттерді орындайды, тағамдардың жоғары сапасын және санитарлық нормалардың сақталуын қамтамасыз етеді. Төменде негізгі міндеттер көрсетілген:
- Поварға көмек: Повармен және ас үйдің басқа қызметкерлерімен кәсіби мәселелер бойынша әрекеттесу.
- Өнімдерді дайындау:
- Көкеністер мен жемістерді тазалау, жуу және кесу.
- Балықты және басқа өнімдерді ұшынан тазалау және бөліп алу.
- Азық-түліктерді мұздату және еріту.
- Өнімдерді әрі қарай термиялық өңдеуге дайындау.
- Қарапайым тағамдарды дайындау: Повардың бақылауымен қарапайым тағамдарды дайындау.
- Запастарды басқару: Ас үй жабдықтарының жағдайын бақылау және порварға олардың тапшылығы туралы хабар беру.
- Сапаны бақылау:
- Пайдаланылатын өнімдердің сапасын ағымдағы бақылау.
- Санитарлық-гигиеналық стандарттардың сақталуын бақылау.
- Жабдықпен жұмыс: Тағамдарды дайындау процесінде ас үй құралдарын және жабдықтарын пайдалану.
- Құжаттаманы жүргізу: Пайдаланылған өнімдерді есепке алу журналына енгізу.
- Ережелерді сақтау: Ерекше формалы киімді және инвентарьды пайдалану ережелерін сақтау.
Кәсіби дағдылар:
- Шаруашылық инвентарды тазалау және дезинфекциялау.
- Тазалау жұмыстарын жүргізу.
- Өндірістік санитария мен еңбек қауіпсіздігін сақтау.
- Ыдыс пен инвентарьды стерилизациялау.
- Азық-түлімдерді өндіру.
- Мейрамхана ас үйіндегі өндірістік процесті ұйымдастыру.