Асхана қызметкері қажет Алматыда

Тұрақты жарнамалар
350 000 Тнг.
Алматы
7 000 Тнг.
Алматы
210 000 Тнг.
Алматы
85 000 Тнг.
Алматы
Коммунальное государственное казенное предприятие "Ясли-сад №3" Управления образования города Алматы , полный день
9 000 Тнг.
Алматы
15 000 Тнг.
Алматы
14 000 Тнг.
Алматы
14 100 Тнг.
Алматы
10 000 Тнг.
Алматы
170 000 Тнг.
Алматы
12 001 Тнг.
Алматы
150 000 Тнг.
Алматы
260 000 Тнг.
Алматы
140 000 Тнг.
Алматы
АЙЫНА / ЖШС Клиника SBS med , толық күн шестидневная рабочая неделя
130 000 Тнг.
Алматы
ЗА СМЕНУ / ИП Тарым , сменный график
Сүзгі
- Тнг.
Добавь свое резюме

Ас үй жұмысшысы ретінде жұмыс істеу

Ас үй қызметкері-аспаздың таптырмас көмекшісі. Олар сертификатталған маман болмаса да, оның дағдылары мен білімі аспаз мамандарынан төмен болмауы керек. Өйткені, бұл адам ас блогының өндірістік цехтарында, қосалқы бөлмелерде, жуу бөлмелерінде, Тоңазытқыш бөлмелерде жұмыс істеуі керек.

Мамандықтың ерекшеліктері

Жұмыс берушілерге әдетте осы салада тәжірибесі бар ас үй қызметкері қажет, өйткені ол барлық уақытын ас үйде өткізеді, аспазға тамақ дайындауға көмектеседі. 

Бұл лауазымның маңыздылығын асыра бағалау қиын, өйткені көмекшісіз аспаз оны жеңе алмайды және түскі асты уақтылы дайындай алады. 

Қажет болса, жұмысшы аспазға оңай жете алады. Бірақ бұл үшін сізге бейінді жоғары білім алуға тура келеді.

Бос жұмыс орындары ас үй жұмысшысы орта арнаулы оқу орындарында оқитын студенттерге жарамды. Тамаша мектепті аяқтағаннан кейін болашақ мамандар тәжірибе жинайды, бұл сол мейрамханада жақсы лауазымға орналасу кезінде маңызды.

Мұндай қызметкер қазіргі заманғы қоғамдық тамақтандыруда, ол алтынның салмағы деп аталады, өйткені ол одан не талап етілетінін жақсы түсінеді және өз жұмысын сапалы орындауға тырысады.

Негізгі міндеттері

Кухрабочий жұмыс ауыр және жауапты. Меншік нысанына және қоғамдық тамақтандыру мекемесінің түріне қарамастан, мұндай қызметкерлер өздерінің лауазымдық нұсқаулықтары мен еңбекті қорғау талаптарын қатаң сақтауы керек. Әйтпесе, оларға айыппұл салынады, тіпті жұмыстан шығарылады.

Бос жұмыс орны кухрабочий талап етпейді ізденушіден болуы еңбек өтілі. Бұрын-соңды мұндай ештеңе жасамаған болса да, кез-келген адам бұл міндеттерді оңай жеңе алады.

Ең бастысы-жұмыс режиміне тез арада кіру және өндіріске ыңғайлы болу үшін дәл сол жерде оқуға дайын болу.

Сонымен қатар, асүй жұмысшысы міндетті түрде талаптарға сүйенуі керек:

- санитарлық нормалар мен ережелер;

- еңбекті қорғау ережелері;

- ішкі нұсқаулар;

- басшылықтың бұйрықтары мен өкімдері.

Қазақстанда тамақтану орындарына негізінен белгілі бір дағдылар мен білімді жақсы меңгерген ас үй қызметкері қажет. Олардың ішінде:

- қолданылатын ыдыс-аяқ пен құралдардың атауы мен мақсаты;

- оларды қолдана білу;

- консервіленген ыдыстар мен ыдыстарды ашу тәсілдері;

- электр аспаптарын қосу және өшіру алгоритмі (пештер, қазандықтар, электр плиталары);

– ағаш пешті жағу;

- өнімнің сапасын анықтау;

- іскерлік этикетті сақтау;

- жүкті тасымалдау.

Ас үй жұмысшысы керек:

- шикізат пен жартылай фабрикаттарды өндірістік цехтың үй-жайына уақтылы жеткізу;

- тауарды орау ыдысынан түсіру;

- қазандықтарды сумен толтырыңыз;

- өнімді тарату үстеліне жайыңыз;

- түскі асқа арналған науаларды тасымалдаушыға қойыңыз;

- үстелге қойыңыз;

- тамақ қалдықтарын алып тастаңыз;

– жұмыс орнында тазалықты сақтау;

- ілеспе құжаттарды дайындау.

Жеке талаптар

Ас үй қызметкері лайықты және физикалық тұрғыдан мықты адамдарға арналған жұмыс орындары. Кез келген үміткер болуы керек:

– таза және ұқыпты;

- жақсы ұйымдастырушы;

- коммуникативті, ұжымды өзіне орналастыруға қабілетті;

- зейінді және белгілі бір сәтте шоғырлана білу;

- зейінді және шығармашылық адам.

Балабақшадағы ас үй қызметкері лауазымына үміткерлерге ерекше сақ болу керек, егер сіз аллергиялық реакцияларға жиі алаңдайтын болсаңыз, тірек-қимыл аппараты мен жүрек-тамыр жүйесі жақсы емес, көру және есту қабілетінің бұзылуы бар.

Дегенмен, қазіргі заманғы өндірісте бұл мамандықтың маңыздылығы мен қажеттілігі өте зор. 

Табыс деңгейі

Ас үй жұмысшысы мамандығы шағын кафеде де, үлкен тамақтану желісінде де өте маңызды. Өндірісті толық автоматтандыруға қарамастан, барлық тағамдарды дайындаудағы қол еңбегі, олар айтқандай, әлі ешкім жойылған жоқ. Айта кету керек, бұл мәселеде аса мұқият және мұқият болу мүмкін емес. 

Физикалық тұрғыдан ауыр жұмыс болумен қатар, ол сөзсіз жинақылықты, "жүріс" өнімдерінің рецептурасын білуді, жоғары стресске төзімділікті, өз қабілеттеріне деген сенімділікті және жақсы визуалды есте сақтауды қажет етеді.

Қазақстанда ас үй жұмысшысының жалақысы айына 59,5-тен 80 мың теңгеге дейін ауытқиды.